Weense worstenbroodjes

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de worsten in de bouillon. Stoom of kook de aardappels gaar. Laat ze afkoelen en pel de schil eraf. Snijd ze in plakjes en schenk er 200 ml bouillon bij. Pel en snipper de ui en voeg deze bij de aardappels. Voeg azijn, olie, zout, peper en suiker toe en roer voorzichtig door tot de aardappelsalade er romig uit ziet. Rasp voor de saus de mierikswortel. Meng dit met mosterd en de zure room. Beleg de sneetjes brood met aardappelsalade en veldsla. Snijd de worst doormidden en leg deze erop. Schep er een lepel saus overheen.

Dit recept komt uit de aflevering over Wenen van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

4
Personen

Weense worstenbroodjes

  • 4 Frankfurters
  • 400 ml runderbouillon
  • 600 g vastkokende aardappels
  • 1 rode ui
  • 3 el witte wijnazijn of ciderazijn
  • 8 el olie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 tl suiker
  • 4 sneetjes donkerbruin brood
  • 60 g veldsla

Saus

  • 2 el mierikswortel
  • 2 el mosterd
  • 2 el zure room
Geef je waardering
2