Watermeloensalade met tomatenciabatta

0
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Zomerse watermeloensalade met feta

  • Verwarm een pan en rooster de walnoten in circa 3 minuten.
  • Halveer de watermeloen, verwijder de schil en snijd de watermeloen in blokjes.
  • Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verbrokkel de feta.
  • Halveer de citroen.
  • Meng voor de dressing in een grote kom het sap van de citroen, de frambozenazijn en de zonnebloemolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Meng de walnoten, watermeloen, avocado’s, feta en de spinazie door de dressing.

Tomatenciabatta

  • Snijd de ciabatta in de lengte in plakken. Besprenkel met een beetje olijfolie.
  • Verwarm de grillpan (bbq) en gril de ciabatta om en om in circa 4 minuten goudbruin.
  • Pel en halveer de knoflook.
  • Halveer de tomaten.
  • Wrijf de knoflook en de tomaten over de ciabatta.

Serveren

  • Verdeel de zomerse watermeloensalade met feta over borden. Serveer de tomatenciabatta ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Watermeloensalade met tomatenciabatta

  • 100 g walnoten
  • 400 g watermeloen
  • 2 rijpe avocado's
  • 200 g feta
  • 1 citroen
  • 200 g jonge spinazie
  • 20 ml frambozenazijn
  • 40 ml zonnebloemolie
  • 1 ciabatta
  • 2 rijpe tomaten
  • 2 teentjes knoflook

Extra nodig

  • grillpan (bbq)
Geef je waardering
0