Warme tutti frutti appels

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

’s Middags voorbereiden:

Appels
Breng het appelsap in een hoge pan aan de kook. Schil de appels en boor het klokhuis eruit. Steek met de parisienneboor rondom bolletjes uit de appel. Besprenkel de bolletjes met citroensap en bewaar voor de eindbereiding. Pocheer de uitgeboorde appels circa 30 seconden in het appelsap en laat op een bord uitlekken.

Roer de crème fraîche los en schep in een spuitzak met een gladde spuitmond. Leg in de koelkast. Wel de rozijnen, bosbessen en cranberries 10 minuten in lauw water.

’s Avonds afmaken:

Appels
Verwarm een scheutje olijfolie in een antiaanbakpan. Rooster de appels in circa 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag, voeg de ahornsiroop, 2 eetlepels appelsap en het merg van het vanillestokje toe. Laat de appels hierin circa 2 minuten karamelliseren. Keer ze regelmatig om. Haal de appels uit de pan. Voeg de rozijnen, bosbessen, cranberries en appelbolletjes toe aan de ahornsiroop in de pan en verwarm ze.

Opmaak bord
Verdeel de appels over de borden en spuit toefjes crème fraîche speels rondom. Schep de siroop met rozijnen over de appels en verdeel de appelbolletjes eromheen. Lepel er nog extra siroop over en garneer met blaadjes dragon.
 

 
Witte edel zoete dessertwijn


Pourriture Noble, Edelfaule, nobele schimmel. De druiven die door deze schimmel worden aangetast lijken als ware te zijn betoverd. De magie van een schimmel, hoe bijzonder is dat? Nou heel bijzonder dus! Onder de juiste omstandigheden kan deze schimmel zich in bepaalde gebieden manifesteren en de druif verblijden met een bezoek. Het snoepje dat wij drinken komt uit Chili en is gemaakt van de Semillion druif.
De wijn is van 50 jaar oude wijnstokken (hoezo nieuwe wereld?) en heeft een spannende zoet-zuur balans. En dat is hemels bij de zoete en zure smaken die ook in het nagerecht zitten.

door Corria Houthuizen

 

 

Ingredienten

4
Personen

Warme tutti frutti appels

  • 750 ml appelsap
  • 4 kleine appels (Granny Smith)
  • 1 citroen
  • 250 ml crème fraîche
  • 75 g gemengde rozijnen
  • 25 g gedroogde bosbessen
  • 50 g gedroogde cranberries
  • olijfolie
  • 150 ml ahornsiroop
  • 1 vanillestokje
  • 2 takjes dragon

Extra nodig

  • parisienneboor
  • appelboor
  • spuitzak met gladde spuitmond
Geef je waardering
0