Warme chocolade-marshmallowpie

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
50 minuten totale tijd

Cakebeslag

Roer de boter met de suiker luchtig. Meng één voor één de eieren erdoor. Meng de bloem door het botermengsel. Vet de taartschaal in en giet het beslag erin.

Chocokoekjesdeeg

Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin boter, ei en de suiker met elkaar en kneed beetje bij beetje de bloem erdoor. Hak de noten en de chocolade en meng door het deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat in de koelkast rusten tot de marshmallow klaar is.

Marshmallow

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng in een pan het water met de suiker en de honing aan de kook. Pers het sap van een halve limoen uit boven de pan. Halveer het vanillestokje in de lengte, schaap het merg eruit en voeg toe. Breng het geheel aan de kook tot 122 ºC. Bestrijk de binnenste randen van de pan, net boven de siroop, met een nat kwastje. Dit voorkomt kristalvorming.
Ontvet met de andere helft van de limoen de mengkom. Klop het eiwit langzaam schuimig met de suiker. Giet druppelsgewijs de kokende siroop bij het eiwit en klop koud.
Verdeel het schuim over het cakebeslag. Verkruimel het chocoladekoekjesdeeg over de marshmallow en bak de pie in circa 40 minuten gaar. Bestuif de pie voor het serveren met poedersuiker. 

Ingredienten

1
Porties

Cakebeslag

  • 100 g zachte roomboter
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 100 g bloem

Chocokoekjesdeeg

  • 160 g bloem
  • 115 g zachte roomboter
  • 1 ei
  • 180 g lichte basterdsuiker
  • 90 g walnoten
  • 180 g pure chocolade

Marshmallow

  • 40 ml water
  • 50 g suiker
  • 1 el honing
  • 1 limoen
  • 1 vanillestokje
  • 2 eiwitten
  • 40 g suiker

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • 1 stenen taartvorm
  • poedersuiker om te bestuiven
Geef je waardering
1