Warme aardbeien-peperpie

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur kooktijd
1 hour and 45 minutes totale tijd

Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, water, ei en een snufje zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg dun uit tot een dikte van 3 millimeter. Vet de taartvorm in, leg het deeg in de vorm en snijd het overtollige deeg van de randen. Kneed het deeg weer bij elkaar en bewaar voor later.

Vulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bestrooi de taartvorm met het paneermeel. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng voor de banketbakkersroom in een pan de melk, vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker en een scheutje koude melk los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom even afkoelen.

Maak de aardbeien schoon. Verdeel de banketbakkersroom over de bodem van het piedeeg. Zet de aardbeien in de banketbakkersroom en bestrooi met versgemalen peper. Rol het overgebleven deeg uit. snijd er repen van circa 1,5 centimeter breed van en leg een rastermotief over de aardbeien. Bestrijk de bovenkant van de pie met het eidooiermengsel. Bak de pie in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Ingredienten

1
Porties

Piedeeg

  • 500 g bloem
  • 200 g boter
  • 160 ml koud water
  • 1 ei
  • 10 g zout

Vulling

  • 2 el paneermeel
  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 75 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 el bloem
  • 750 g aardbeien
  • versgemalen zwarte peper

Extra nodig:

  • taartschaal
  • boter om in te vetten
  • poedersuiker om te bestuiven
  • 1 eidooier met een scheutje room om te bestrijken
Geef je waardering
1