Warme aardappeltonijnsalade met artisjokpesto

1
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Warme aardappeltonijnsalade met artisjokpesto

  • Breng 2 pannen met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in circa 6 minuten beetgaar. Giet af.
  • Verwarm een koekenpannetje en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin.
  • Snijd de Parmezaanse kaas in grove stukken.
  • Giet de artisjokharten af.
  • Meng in het staafmixerbakje de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, artisjokharten, rucola en een scheut olijfolie extra vierge. Pureer met de staafmixer tot een grove pesto. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Giet de tonijn af.
  • Meng in een grote kom de aardappels, sperziebonen, artisjokpesto, ui, cherrytomaten en de tonijn.

Ingredienten

4
Personen

  • 500 g vastkokende aardappels
  • 200 g sperziebonen
  • 100 g pijnboompitten
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 400 g artisjokharten uit blik
  • 75 g rucola
  • olijfolie extra vierge
  • 1 rode ui
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 blikje tonijn

Extra nodig

  • staafmixer + staafmixerbakje
Geef je waardering
1