De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vlatap

Maak dit traditionele recept van Shirma uit haar nieuwe programma Shirma's Caribische Smaken.

30 min voorbereidingstijd
Vlatap

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Dit recept maak je met polenta en pompoen. Zo simpel maar zo lekker. Ik deel mijn recept."

Bereidingswijze

Vlatap

  1. Snijd de pompoen in blokjes. Kook in 15 minuten gaar en pureer met een staafmixer.

  2. Beboter een diep plat bord en leg aan de kant.

  3. Doe het maismeel met koud water in een pan. Meng goed door totdat er geen klonten meer in zitten.

  4. Doe de gepureerde pompoen, kaneel, suiker, boter, zout en kokend water bij het maismeel in de pan. Breng aan de kook.

  5. Blijf in de pan roeren met een pollepel totdat het mengsel steviger is en en loskomt van de zijkant.

  6. Giet het mengsel over in het beboterde bord en strijk glad. Leg een bord erop en keer om.

    Je kan ook de vlatap ook verdelen over 4 kommetjes. Zo heb je een eigen portie.

Bonaire & Curaçao x 24Kitchen

De zonnige Caribische eilanden zijn de perfecte plek om te ontsnappen van het druilerige Nederland. Bezoek alle highlights uit Shirma's Caribische Keuken of ga gewoon lekker achterover hangen op één van de zonnige stranden.

Duologo bonaire curacao

Eén van de vrolijkste 24Kitchen-chefs gaat op reis naar de Antillen. Ontdek samen met Shirma de verborgen parels van Bonaire en Curaçao.

Shirma's Rouse op de antillen

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker