Viva Mexico Cupcakes

4
Gemiddeld
Viva Mexico Cupcakes

Bereidingswijze

35 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. Meng met een garde de suiker en de tacokruiden erdoor. Mix in een andere kom de eieren met de bouillon, en zonnebloemolie. Voeg beide mengsels bij elkaar en mix ze, op lage stand, tot een glad beslag. Mix het beslag vervolgens nog 10 seconden op hoge stand. Schep de maïskorrels en de gesneden jalapeñopepers door het beslag. Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray vul ze voor drievierde met het beslag. Bak de cupcakes in circa 25 minuten gaar.

Doe voor de creme de zachte boter in de kom van een keukenmachine. Klop de boter gedurende 10 minuten rustig met de bishop luchtig. Roer de roomkaas glad met een spatel. Pel de avocado en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Prak de stukjes avocado fijn met een vork of pureer in een keukenmachine. Snij een limoen in tweeën en voeg het sap van een van de helften toe. Snijd korianderblaadjes fijn. Voeg de roomkaas, geprakte avocado, fijngesneden koriander, zout en peper toe en laat nog even draaien in de mixer.

Schep voor de garnering de avocadocrème in een spuitzak met kartelmondje, en spuit de crème als een rozet op de cakejes. Garneer met een kerstomaatje en tortilla chips.

Ingredienten

12
Porties

Cupcakes

  • 200 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 50 g suiker
  • 1 el tacokruiden
  • 2 eieren
  • 180 ml bouillon
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 150 g maïskorrels
  • 2 Jalapeño pepers

Avocadocrème

  • 200 g boter
  • 100 g creamcheese
  • 1 rijpe avocado
  • 1 limoen
  • koriander
  • zout
  • versgemalen peper

Garnering

  • 12 cherrytomaatjes
  • 1 zakje tortillachips
Viva Mexico Cupcakes
Geef je waardering
4