Viva Hollandia cupcake

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Cupcake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil en rasp de wortel en snijd de gember en de abrikozen fijn. Roer de bloem, amandelpoeder, bakpoeder, rietsuiker en zout door elkaar. Meng in een andere kom het ei met de melk en zonnebloemolie. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en roer het merg door het eimengsel. Meng beide mengsels door elkaar en schep de geraspte wortel door het beslag. Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul ze voor driekwart met het beslag. Bak de cupcakes in de oven in circa 25 minuten gaar.

Roomcrème
Breng in een pan het wortelsap en sinaasappelsap met de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje sap door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de wortel-sinaasappelcrème aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de wortel-sinaasappelcrème afgedekt met plasticfolie afkoelen. Klop de boter met de poedersuiker in circa 10 minuten luchtig. Roer de wortel-sinaasappelcrème glad en voeg geleidelijk toe aan de luchtige boter. Blijf kloppen tot alles goed vermengd is. Schep de roomcrème en een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit een rozet roomcrème op de cupcakes.

Garnering
Boor kleine bolletjes uit de wortel. Breng het sinaasappelsap met de gembersiroop aan de kook en kook de wortelbolletjes erin gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Garneer de cupcakes met de wortelbolletjes, pistache en de gesuikerde viooltjes.

Gesuikerde viooltjes worden special in de Provence gemaakt, als je ze niet kunt vinden, kan je ze gewoon weglaten.

Ingredienten

12
Porties

Cupcake

  • 150 g wortel
  • 3 nootjes gekonfijte gember
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 100 g bloem
  • 100 g amandelpoeder
  • 7 g bakpoeder
  • 220 g rietsuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 1 ei
  • 180 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 vanillestokje

Sinaasappelcrème

  • 125 ml wortelsap
  • 125 ml sinaasappelsap
  • 75 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 2 el bloem
  • 250 g boter
  • 60 g poedersuiker

Garnering

  • 100 g wortel
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 100 ml gembersiroop
  • 75 g pistachenootjes
  • gesuikerde viooltjes

Extra nodig

  • cupcakevormen
  • cupcaketray
  • spuitzak
  • gekarteld spuitmondje
  • mini parisienneboor
Geef je waardering
0