Visverrassing met wintergroente

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Breng twee pannen met water en zout aan de kook.
  • Schil en halveer de aardappels. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
  • Halveer de prei over de lengte. Spoel de prei schoon onder de kraan en snijd de prei in halve ringen.
  • Rang de snijbonen en snijd ze in repen.
  • Kook de prei en snijbonen circa 1 minuut. Spoel ze koud en laat goed uitlekken.
  • Schil en snijd de knolselderij en winterwortel in repen.
  • Kook de knolselderij en wortel circa 1 minuut. Spoel ze koud en laat goed uitlekken.
  • Pureer de basilicum en de olie met een staafmixer.
  • Controleer de zalm op graatjes. Breng op smaak met zout en peper
  • Verdeel de groente over 4 stukjes aluminiumfolie en leg de zalm erop. Schep de basilicumolie erover.
  • Snijd de citroen in plakken en leg ze op de zalm.
  • Vouw de folie dicht tot een luchtdicht pakketje en leg ze op een bakplaat.
  • Bak de vispakketjes in circa 10 minuten gaar in de oven.
  • Giet de aardappels af en stoom ze droog.

Ingredienten

4
Personen

Visverrassing met wintergroente

  • 800 g aardappels
  • 1 prei
  • 200 g snijbonen
  • 1 kleine knolselderij
  • 1 winterwortel
  • 4 takjes basilicum
  • 100 ml olijfolie extra vergine
  • 4 zalmmoten à 120 g per stuk
  • 1 citroen
  • zout
  • versgemalen
Geef je waardering
5