Visplateau & slakken met kruidenboter

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Visplateau
Snijd de zalm in dunne plakken en leg ze in roosjes op een bord. Maak de makreel schoon, snijd de filets in stukjes en leg ze op het bord. Leg de garnalen op het bord. Meng de spinazie met olijfolie, zout en peper. Snijd de limoen in partjes. Leg de spinazie bij de vis op het bord en garneer met limoen.

Slakken met kruidenboter
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Pluk en hak de peterselie. Pluk en snijd de dragon en salie fijn. Meng de kruiden, sjalot en knoflook door de zachte boter en breng op smaak met zout en peper. Schep de kruidenboter in een spuitzak en vul de slakkenhuizen voor de helft met kruidenboter. Voeg de slakken toe en spuit er nog een toef kruidenboter in. Bak de slakken circa 5 minuten in de oven. Serveer het brood bij de slakken.

Ingredienten

4
Personen

Visplateau

  • 200 g gerookte zalm
  • 1 gerookte makreel
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 100 g spinazie
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 limoen

Slakken met kruidenboter

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje dragon
  • 1 bosje salie
  • 150 g zachte boter
  • zout
  • versgemalen peper
  • 24 slakken
  • 24 slakkenhuizen
  • 1 stokbrood
  • olijfolie

Extra nodig

  • spuitzak
  • knoflookpers
Geef je waardering
3