Viskibbeh & Libanese Citroenaardappels

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Spoel de bulghur circa 1 uur van te voren in een zeef en laat uitlekken. Het kan hard worden.

Citroenaardappels
Kook de ongeschilde aardappels in ruim kokend water met wat zout in circa 10 minuten halfgaar. Giet af en laat uitwasemen. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aardappels in kleine blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de aardappels met de knoflook, scheutje olie, zout en peper. Bak de aardappels in de oven in circa 30 minuten knapperig en bruin. Rasp de citroen en sinaasappel. Halveer de citroen. Pluk en snijd de koriander. Meng de aardappels met de citroen- en sinaasappelrasp, koriander, chiliflakes en breng op smaak met citroensap en zout.

Vulling kibbeh
Pel en snijd de uien in halve ringen. Verhit olie in een pan en bak de ui in circa 10 minuten goudbruin. Voeg de pijnboompitten toe en bak 2 minuten mee. Voeg het korianderzaad toe en breng op smaak met zout en peper.

Kibbeh
Besprenkel de bulghur met water en laat het weer zacht worden. Pel en snijd de ui grof. Pluk de koriander. Snijd de vis in stukken. Rasp de citroen en de sinaasappel. Maal in een keukenmachine de citroen- en sinaasappelrasp, ui, koriander en vis tot een dikke gladde pasta. Roer de bulghur erdoor en breng op smaak met zout en peper. Vet de bakvorm in en verdeel de helft van het vismengsel over de bodem in een laag van circa 0,5 - 1 centimeter dik. Verdeel de vulling erover. Eindig met nog een laag vismengsel. Strijk met vochtige handen het oppervlak glad en maak een gat in het midden. Besprenkel royaal met olie. Bak de kibbeh in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

TIP:
Een leuke manier van presenteren is om de kibbeh voordat deze de oven in gaat te decoreren: snijd met de botte kant van een nat mes taartpunten en maak in ieder deel lijnen als decoratie.

Ingredienten

4
Personen

Citroenaardappels

  • 1 kg nieuwe aardappels
  • 4 teentjes knoflook
  • zout
  • versgemalen peper
  • 6 el olijfolie
  • 1.5 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 bosje koriander
  • 1 tl chiliflakes of pul biber

Vulling Viskebbeh

  • 3 uien
  • olijfolie
  • 75 g pijnboompitten
  • 2 tl gemalen korianderzaad
  • zout
  • versgemalen peper

Viskebbeh

  • 200 g fijne bulghur
  • 1 ui
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 600 g zeewolf
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • keukenmachine
  • ronde bakvorm
Geef je waardering
2