Visballetjes met pittige mangosalade

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Visballetjes

  • Snijd de koolvis in grove stukjes.
  • Pel en snijd een rode ui grof.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Snijd de gember grof.
  • Snijd de helft van de koriander grof.
  • Rasp de schil van een limoen.
  • Snijd de helft van de rode peper in ringetjes.
  • Pureer voor een grove vispasta de koolvis, paneermeel, ui, knoflook, gember, koriander, de helft van de rode peper, rasp en sap van de limoen met de helft van de vissaus en de helft van de sojasaus in het bakje van de staafmixer.
  • Draai balletjes van de vispasta.
  • Leg de sesamzaadjes op een bordje. Rol de visballetjes door de sesamzaadjes.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan. Bak de balletjes rondom in circa 4 minuten goudbruin en gaar.

Mangosalade

  • Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
  • Pel en snijd een ui in parten.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  • Snijd de resterende rode peper in dunne ringen.
  • Snijd de peultjes in grove stukken.
  • Hak de resterende koriander grof.
  • Meng voor de salade de cashewnoten, ui, mango, peper, peultjes en de koriander in een kom.
  • Breng de salade op smaak met de resterende vissaus, de resterende sojasaus en het sap van een limoen.

Serveren

  • Verdeel de salade over borden. Leg de visballetjes op de salade. 

Ingredienten

4
Personen

Visballetjes met pittige mangosalade

  • 300 g koolvis
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 bosje koriander
  • 2 limoenen
  • 1 rode peper
  • 200 g paneermeel
  • 2 el vissaus
  • 4 el soyasaus
  • 70 g sesamzaadjes
  • 100 g cashewnoten
  • 1 mango
  • 400 g peultjes

Extra nodig

  • staafmixer + staafmixerbakje
  • rasp
Geef je waardering
6