Visballetjes met kerriepeentjes

2
Makkelijk
Visballetjes met kerriepeentjes

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Krieltjes

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en bak de krieltjes in circa 25 minuten goudbruin en krokant.

Bospenen

  • Schil en snijd de bospenen in schuine plakjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de bospenen circa 5 minuten.
  • Voeg de kerrie toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Voeg de doperwten en de gembersiroop toe en warm nog 3 minuten door.

Visballetjes

  • Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes.
  • Pureer de tongschar met een staafmixer fijn.
  • Schep de vis in een kom en roer de bosuitjes en de bloem erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Draai van de gepureerde vis balletjes ter grote van pingpongballetjes
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de visballetjes in circa 5 minuten om en om goudbruin en gaar. 

Saus

  • Rasp de snackkomkommers fijn.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Meng de komkommers en de knoflook door de yoghurt.

Serveren
Verdeel de krieltjes, groente en visballetjes over borden. Serveer de saus eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Krieltjes

  • 800 g voorgekookte krieltjes
  • olijfolie om in te bakken

Bospenen

  • 1 bosje bospenen
  • 2 tl kerriepoeder
  • 300 g diepvriesdoperwten
  • 1 el gembersiroop

Visballetjes

  • 300 g tongschar
  • 2 bosuitjes
  • 1 el bloem

Saus

  • 4 snackkomkommers
  • 1 teentje knoflook
  • 120 ml Griekse yoghurt

Extra nodig:

  • bakpapier
  • staafmixer
Visballetjes met kerriepeentjes
Geef je waardering
2