Vichysoisse

5
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd het wit van de prei in ringen. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook en prei. Voeg de aardappels toe en bak kort mee. Blus af met de bouillon en kook de aardappels, met deksel op de pan, gaar. Pureer de soep met de staafmixer, voeg de room toe en breng aan de kook. Snijd intussen de forel en bieslook fijn. Serveer de soep in borden en garneer met forel en bieslook.

Ingredienten

4
Personen

Vichysoisse

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 prei
  • 400 g aardappels
  • olie
  • 750 ml groentebouillon
  • 175 ml room
  • 2 gerookte forelfilets
  • 1 bosje bieslook
Geef je waardering
5