Verwende schol

9
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil de winterpenen en snijd er eventueel met een canneleermesje over de lengte banen uit. Snijd de winterpenen in plakjes van circa 0,5 centimeter dik en kook ze in circa 3 minuten beetgaar. Haal ze uit de pan en spoel ze koud met water. Laat goed uitlekken.

Verhit een scheut olie in een pan en bak de krieltjes circa 10 minuten.

Smelt een derde van de boter in de kookpan voeg de wortels toe en bestrooi met kerrie en de suiker. Schenk er een klein beetje water bij en laat het water op laag vuur verdampen zodat de wortels gaan glanzen.

Voeg de helft van de overgebleven boter toe aan de krieltjes en bak nog 5 minuten tot ze goudbruin zijn.

Wentel de scholfilets door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.

Verhit een scheut olie in een pan en bak de scholfilets 3 minuten. Draai de filets om, voeg de resterende boter toe en bak nog 2 minuten.

Hak de salie fijn en voeg met de kappertjes toe aan de pan met schol. Blus af met sap van de citroen en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Breng de krieltjes en de wortels op smaak met versgemalen peper.

Serveren

Schep de glanzende wortels, krieltjes en de scholfilet op bord en lepel de boter met salie uit de pan van de scholfilets eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Verwende schol

  • 3 winterpenen
  • olijfolie om in te bakken
  • 600 g voorgekookte krieltjes
  • 75 g boter
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl suiker
  • 2 el bloem
  • 400 g scholfilet
  • 3 takjes salie
  • 1 citroen
  • 1 el kappertjes

Extra nodig

  • canneleermes
Geef je waardering
9