Venkelschelpen met ratatouille-kipvulling

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Kip

Snijd de kippendijen in reepjes en meng met de kerriepoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper, olie en snufje zout.

Verhit een scheut olie in een pan en bak de kip op hoog vuur in circa 8 minuten goudbruin.

Leg de kip op een bord.  

Ratatouille-kipvulling

Snijd de kontjes van de venkelknollen en haal de buitenste grote “schelpen” eraf. (bewaar deze venkelschelpen)

Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd de venkel fijn.

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne repen.

Snijd de courgette, aubergine en tomaten in blokjes.

Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.

Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.

Verhit olie in de pan van de kip gebakken en fruit de knoflook en ui.

Voeg de venkel, paprika, courgette, aubergine, tomaten en bouillon toe en laat circa 10 minuten op hoog vuur koken tot een dikkere saus.  

Voeg de rijst en de kip toe en roer goed door. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Venkelschelpen

Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de “venkelschelpen” in 4 minuten gaar en giet ze af.

Leg de venkelschelpen aan de buitenkant van het bord en schep de kipratatouille in het midden in de schelpen. 

 

Ingredienten

4
Personen

Venkelschelpen met ratatouille-kipvulling

  • 300 g meergranenrijst
  • 500 g kippendijen
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl cayennepeper
  • olijfolie om in te bakken
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 venkelknollen
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 vleestomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 g tomatenpuree
  • 350 ml groentebouillon
Geef je waardering
4