Veggie tomatenburger:
- Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Giet de kikkererwten af en spoel ze af onder de kraan.
- Schep de munt, peterselie, pistachenootjes, kikkererwten, sjalot, de knoflook, citroensap en ei in de keukenmachine. Giet er 1 el olijfolie bij en wat zout en versgemalen peper. Laat de keukenmachine draaien tot het een stevige maar gladde massa is.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en vorm 6 kleine burgertjes met dezelfde doorsnee als de tomaten van de kikkererwtenmassa in de pan.
- Bak de burgertjes op laag vuur goudbruin.
- Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de ui in ringen.
- Snijd de mozzarella in 6 plakken van circa 1 centimeter.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een andere koekenpan en bak de gesneden kant van de tomaten circa 3 minuten per kant. Leg de uienringen erbij.
- Bouw de burgertjes op. Begin met de onderkant van de tomaat. Dan een plakje mozzarella, dan de kikkererwtenburger, een uienring en een blaadje basilicum, Eindig met tomaat. Zet de burgers vast met een satéprikker.
Meld je aan en praat mee