Valerio’s sweet surprise (hazelnootpastataart met schuim)

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

105 minuten totale tijd

Chocoladecake
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Hak de chocolade. Meng de bloem met de witte basterdsuiker, cacaopoeder, bakpoeder en de chocolade. Meng in een andere kom de eieren, karnemelk en de zonnebloemolie. Meng de bloemmassa door de eiermassa en spatel door tot een egaal beslag. Vet de taartpannen in en bekleed de bodem met bakpapier. Bak de cakes in de oven in circa 30 minuten gaar. Haal de cakes uit de vorm en laat afkoelen.

Trempeersiroop
Breng de suiker met het water en de notenlikeur aan de kook.

Hazelnootpastacrème
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de hazelnoten in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Pureer de hazelnoten met een beetje poedersuiker in circa 4 minuten tot een pasta in het bakje van de staafmixer. Roer regelmatig door tot de olie uit de noten vrijkomt. Voeg een beetje poedersuiker samen met de cacaopoeder, hazelnootolie en het zout toe. Meng tot een gladde hazelnootpasta en voeg de rest van de poedersuiker in gedeeltes toe. Roer de boter luchtig en voeg de hazelnootpasta toe. Meng tot een gladde crème.

Trempeer de cakes met de trempeersiroop. Verdeel de crème over de chocoladecakes en stapel ze op elkaar. Zet de taart circa 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

Italiaans schuim

Breng in een pan het water en de suiker aan de kook en kook tot 121 ºC. Klop de eiwitten tot stijve pieken in een vetvrije kom. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Bestrijk de taart rondom met het schuim en rooster het schuim goudbruin met een gasbrander. Zet de onderkant van de taart aan met hagelslag.

Rode marsepein
Meng het rode bietensap met de marsepein en kneed door tot de marsepein egaal roze van kleur is. Rol de marsepein uit tot een lange baan met een dikte van 4 millimeter. Leg de baan over de taart.

Fondant
Roer de poedersuiker met het water tot een spuitbare fondant. Vouw een cornetje en schep de fondant erin. Spuit initialen op de marsepein.

Ingredienten

1
Porties

Chocoladecake

  • 250 g pure chocolade
  • 800 g bloem
  • 1 kg witte basterdsuiker
  • 120 g cacaopoeder
  • 30 g bakpoeder
  • 8 eieren
  • 600 ml karnemelk
  • 800 ml zonnebloemolie

Trempeersiroop

  • 100 g suiker
  • 50 g water
  • 50 g notenlikeur

Hazelnootpastacrème

  • 200 g hazelnoten
  • 200 g poedersuiker
  • 35 g cacaopoeder
  • 2 el hazelnootolie
  • 600 g roomboter

Italiaans schuim

  • 150 ml water
  • 525 g suiker
  • 6 eiwitten
  • 50 g hagelslag

Rode marsepein

  • 2 el rode bietensap
  • 250 g marsepein

Fondant

  • 1 el poedersuiker
  • water

Extra nodig:

  • 4 taartpannen
  • bakpapier
  • staafmixer en bijbehorend bakje
  • gasbrander
Geef je waardering
0