De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tutu en tarte tatin van bakbanaan (suriname)

Laat je verrassen door de heerlijke combinatie van tutu van bonen en spek met een tarte tatin van bakbanaan!

50 MIN
Tutu en tarte tatin van bakbanaan (Suriname)

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Tarte tatin van bakbanaan
Verwarm de oven op 200 °C. Haal het bladerdeeg uit de vriezer.

Schil de bananen en snijd de bananen in plakjes. Smelt de suiker in een droge pan en voeg de boter toe. Voeg kleine scheutjes water toe tot het een vloeibare karamel is en voeg dan de 5-spices toe. Voeg de banaan toe en bak circa 5 minuten op laag vuur. Vul de quichevorm rondom, dakpansgewijs met banaan en schep er 2 eetlepels karamel bij. Bedek met bladerdeeg en snijd het overlappende deeg weg. Bak de tarte tatin in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Tutu
Verhit een pan en bak het spek circa 5 minuten. Voeg bonen, kokosmelk, water, snufje zout, suiker en de helft van de kokos toe. Roer goed door en breng aan de kook. Voeg al roerende de masa harina toe en roer circa 8 minuten door. Voeg de boter en kaneelpoeder door en roer goed door.

Schep de gare tutu in een vochtige kom en keer de kom om op een plat bord. Garneer met de rest van de geraspte kokos.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker