Turkse omelet met sucuk en groene peper & Spaanse tortillas de camarones

8
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Turkse omelet
Ontvel en snijd de sucuk in dunne plakjes. Bak de plakjes worst circa 5 minuten om en om. Halveer de groene pepers, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd de peper in ringen. Voeg toe aan de sucuk en bak circa 5 minuten mee. Kluts de eieren, breng op smaak met een beetje zout en voeg toe aan de pan. Bak de omelet, op laag vuur, in circa 10 minuten gaar.

Tortillas
Schep de bloem in een kom en meng met de eieren en het water tot een glad beslag. Breng het beslag op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn. Roer de peterselie, knoflook, pimentón en garnaaltjes door het beslag.

Verhit een ruime laag olie in een koekenpan en schep kleine lepels beslag in de pan. Laat uitlopen tot dunne pannenkoekjes. Bak de ‘tortillitas de camarones’ in circa 5 minuten aan beide kanten goudbruin en knapperig.

Ingredienten

4
Personen

Turkse omelet

  • 1 sucuk worstje (Turkse knoflookworst)
  • 2 milde of hete groene pepers
  • 4 eieren

Tortillas

  • 200 g bloem
  • 2 eieren
  • 200 ml water
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje peterselie
  • 2 tl pimentón
  • 100 g Hollandse garnalen
  • olie om te frituren
Geef je waardering
8