In het recept staat beschreven hoe je de Turkse kebabspiesen bereidt in de ovengrill. Dit kan natuurlijk ook op de barbecue of in de grillpan. Voor een kleurrijk resultaat versier je de yoghurt met verse kruidenblaadjes voor het opdienen.

Ingredienten

4
Personen

Turkse kebabspiesen

  • 50 gr pijnboompitten
  • 1 kleine ui
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 350 gr lamsgehakt, rundergehakt of half om half
  • ½ tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemalen komijn
  • 200 ml Griekse of Turkse yoghurt
  • ½ komkommer
  • 1 bosje radijs
  • 150 gr geraspte wortel
  • voor erbij: pita of Turks brood

Benodigdheden

  • 8 spiesen of houten prikkers

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
  1. Als je houten prikkers gebruikt, kun je deze het beste eerst even in het water leggen, zodat ze niet verbranden tijdens het grillen.
  2. Verhit de ovengrill.
  3. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een koekenpan. Pel en snipper de ui heel fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng in een kom het gehakt met de ui, peterselie, kaneel, komijn, zout, peper en pijnboompitten.
  4. Kneed het gehakt om de spiesen heen. Rooster ze in 10 minuten rondom onder de grill.
  5. Spreid de yoghurt uit in een diep bord of schaal. Bestrooi met een beetje zout en besprenkel met olijfolie. Snijd de komkommer en radijs. Presenteer de gehaktspiesen met de yoghurt, pita en de rauwkost erbij.

Geef je waardering

40
Turkse kebabspiesen met yoghurt en rauwkost