Tritt met ras el hanoutkip

3
Gemiddeld
Tritt met ras el hanoutkip

Bereidingswijze

1 uur en 30 minuten totale tijd

Snijd de kip in stukken en wrijf in met ras el hanout, nepsaffraan, zout, peper en een beetje olijfolie. Pel de uien en knoflook en pluk de peterselie en koriander. Snijd de uien, knoflook, peterselie en koriander fijn. Verhit ruim olie in een stoofpan, voeg uien, knoflook, peterselie, koriander toe en bak dit circa 10 minuten op laag vuur. Voeg de kipstukken toe, zet het vuur hoger en bak ze rondom bruin. Voeg het bouillonblokje en circa 500 ml warm water toe. Breng aan de kook en laat de kip in circa 45 minuten op laag vuur stoven.

Maak de pastinaken, meiknolletjes en aardperen schoon en snijd deze in stukken. Voeg dit na 20 minuten toe aan de kip en laat meestoven. Snijd de rghaif in dunne reepjes. Verdeel deze over een grote schaal en schenk de saus erover. Schep vervolgens de kip en groente in het midden.

Ingredienten

4
Personen

Tritt met ras el hanoutkip

  • 1 biologische kip
  • 3 el ras el hanout
  • 1 envelopje nepsaffraan
  • zout
  • versgemalen peper
  • olijfolie
  • 3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje koriande
  • 0.5 kippenbouillonblokje
  • 500 ml warm water
  • 4 pastinaken
  • 4 meiknolletjes
  • 4 aardperen
  • 2 rghaif (Marokkaanse pannenkoek)
Tritt met ras el hanoutkip
Geef je waardering
3