Trancam van oma Astrid

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Snijd de tempeh in dunne plakken en stoom in de stomer.

Verhit het bananenblad op de gril zodat het stevig wordt. Vouw een kommetje van het bananenblad.

Snijd de daun djeroek poeroet fijn. Schil en snijd de knoflook en kentjoer in kleine stukjes. Meng de daun djeroek poeroet, knoflook en kentjoer in de vijzel en maal dit fijn.

Snijd de rode peper in kleine stukjes. Voeg de rode peper samen met de trassi toe aan het mengsel in de vijzel. Maal het fijn. Meng de kokos met een lepel door het kruidenmengsel. Schep het geheel in het mandje van bananenblad.

Haal de plakken tempeh uit de stomer. Verhit een grilpan op het vuur en leg de tempeh erin. Draai de tempeh om wanneer de gegrilde kant goudbruin is.

Doe het bananenblad in de stomer en laat dit circa 25 min stomen.

Snijd de kouseband en komkommer in fijne stukjes. Doe dit in een kom.

Maak de taugé schoon door de bruine uiteinde eraf te breken.

Blancheer de taugé in warm water in circa 5 minuten.

Haal de tempeh uit de grillpan en maal deze fijn in de vijzel. Voeg de tempeh, taugé en zout toe aan het mengsel in de kom. Roer alles goed door.

Haal het bananenblad uit de stomer. Meng de inhoud met het mengsel in de kom.

Ingredienten

8
Personen

Trancam

  • 190 g tempeh
  • 1.5 daun djeruk purut
  • 1 teentje knoflook
  • 1 schijfje kentjoer, Indische gember
  • 1 rode peper
  • 0.5 tl trassi
  • 200 g geraspte kokos
  • 250 g kousenband
  • 1 komkommer
  • 250 g taugé

Extra nodig

  • stoommand
  • bananenblad
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
0