De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

traditionele kalfsblanquette

Snijd het kalfsstoofvlees in blokjes van circa 2 centimeter en bak in een grote pan in circa 4 minuten goudbruin. Pel en snijd de ui. Schil en snijd de wortel. Snijd de prei en de bleekselderij. Zorg ervoor dat alles in gelijke delen is gesneden.

120 MIN
Traditionele kalfsblanquette

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kalfsblanquette
Snijd het kalfsstoofvlees in blokjes van circa 2 centimeter en bak in een grote pan in circa 4 minuten goudbruin. Pel en snijd de ui. Schil en snijd de wortel. Snijd de prei en de bleekselderij. Zorg ervoor dat alles in gelijke delen is gesneden. Voeg na circa 6 minuten de groente toe en bak circa 5 minuten met het vlees mee. Ris de tijm. Voeg de laurier en de tijm toe, blus af met witte wijn en kalfsfond en laat circa 1,5 uur stoven.

Gehakballetjes
Meng het gehakt met het ei. Hak de peterselie en voeg dit samen met het paneermeel toe aan het gehakt. Breng het gehakt op smaak met zout en peper en draai er gehaktballetjes van. Verhit boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom goudbruin.

Kalfsblanquette vervolg
Verwijder de laurierblaadjes uit de pan en zeef de saus. Houd het vlees en de groente apart. Smelt een eetlepel boter in de pan en voeg de uitjes en de suiker toe laat dit circa 3 minuten karamelliseren. Voeg de rest van de boter toe en laat smelten. Voeg de bloem toe en laat circa 2 minuten garen tot een deegbal. Schenk vervolgens al roerende de gezeefde saus erbij en roer tot een gladde massa. Voeg hier eventueel wat bouillon aan toe als de saus te dik is.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Snijd de champignons en scheur de oesterzwammen en de shiitakes in stukjes en bak ze circa 5 minuten.

Voeg het kalfsvlees, de groente, gehaktballetjes, paddenstoelen en room toe aan de saus en breng aan de kook. Laat dit geheel circa 5 minuten sudderen. Hak de bladpeterselie en rasp de citroen en voeg als laatste toe aan de kalfsblanquette.

Serveren
Serveer met brood of rijst.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker