Toub sandwich met harissamayonaise

2
Makkelijk
Toub sandwich met harissamayonaise

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Ovenfriet

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Boen de aardappels schoon en snijd ze in frietvorm.
  • Verdeel de aardappels over een bakplaat bekleed met bakpapier, besprenkel met olijfolie en hussel door. Schuif in de oven en bak de friet in circa 25 minuten krokant.

Toub sandwich

  • Rooster de sneetjes brood in de oven in circa 5 minuten krokant.
  • Snijd de komkommer en tomaten in plakken.
  • Snijd de zure bommen in de lengte in plakken.
  • Pluk de bladeren van de sla.
  • Verbrokkel de geitenkaas.
  • Pluk en hak de dragon fijn.
  • Meng de ingrediënten voor de harissamayonaise met elkaar.  
  • Bestrijk 8 sneetjes brood met de harissamayonaise en verdeel de sla, feta, tomaat, komkommer, zure bommen, harissamayonaise, kalkoenfilet en nog een beetje harissamayonaise erover.  
  • Stapel 2 belegde boterhammen op elkaar en leg daarop een boterham. Herhaal dit voor de resterende boterhammen.
  • Zet in de hoeken van het brood een satéprikker en snijd diagonaal door in driehoekjes.

Serveren

  • Verdeel de sandwich over de borden en serveer met de resterend harissamayonaise en de ovenfriet.

Ingredienten

4
Personen

Ovenfriet

  • 600 g roseval aardappels
  • olijfolie om in te bakken

Toub sandwich

  • 12 sneetjes zonnebloempittenbrood
  • 1 komkommer
  • 3 tomaten
  • 4 zure bommen
  • 16 plakken kalkoenfilet
  • 150 g feta
  • 1 kropsla

Harissamayonaise

  • 10 el mayonaise
  • 1 el harissa
  • 0.5 bosje dragon
  • 1 el gembersiroop

Extra nodig

  • satéprikkers
Toub sandwich met harissamayonaise
Geef je waardering
2