Tortilla vissalade

2
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Heilbot pocheren

  • Breng in een steelpannetje het water met het visbouillonblokje en de witte wijn tegen de kook aan.
  • Leg de vis in het vocht en pocheer in circa 10 minuten. Haal de vis voorzichtig uit het pocheervocht. Druk met behulp van een vork de vis in grove stukken. 

Tortilla vissalade

  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de little gem in gelijke stukken.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Halveer de limoen.
  • Giet de maiskorrels en de zwarte bonen af. Spoel de maiskorrels en de zwarte bonen schoon.
  • Meng in een grote kom de bosui, little gem, cherrytomaten, avocado’s, de koriander, het sap van de limoen, de maiskorrels, zwarte bonen en de chilisaus. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de salade over borden. Strooi de tortillachips over de salade en verdeel de vis over de tortillachips.

Ingredienten

4
Personen

Tortilla vissalade

  • 700 ml water
  • 1 visbouillonblokje
  • 100 ml witte wijn
  • 400 g heilbotfilets
  • 1 bosje bosui
  • 1 limoen
  • 400 g maïskorrels
  • 400 g zwarte bonen
  • 2 el chilisaus
  • 0.5 zak tortillachips
  • 2 kropjes little gem
  • 250 g cherrytomaten
  • 2 avocado's
  • 1 bosje koriander
Geef je waardering
2