Torta pasqualina uit Argentinië (Paasquiche)

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
75 minuten totale tijd
Deeg
Kneed de wijn met de boter, zout en de bloem tot een soepel deeg. Laat het deeg in een kom afgedekt met een vochtige theedoek circa 15 minuten rusten.

Vulling
Pel en snipper de uien. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien circa 2 minuten. Voeg de spinazie toe en bak circa 2 minuten mee. Klop de eieren los. Snijd de munster fijn. Schep de groente in een kom en meng de eieren, munster, komijnpoeder en de cayennepeper erdoor.

Quiche
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de quichevorm in met een beetje olie, bestuif met bloem en klop de overtollige bloem eruit. Verdeel het deeg in tweeën. Rol elk deel uit tot een dikte van circa 3 millimeter. Leg een plak deeg in de quichevorm en vorm het deeg naar de quichevorm. Schep de vulling erin en druk goed aan. Dek af met de andere plak deeg. Druk de randen goed dicht en bestrijk het deeg met de melk. Bestrooi de quiche met de komijnzaadjes. Bak de quiche in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

4
Personen

Deeg

  • 150mlwitte wijn
  • 150gzachte roomboter
  • 1tlzout
  • 300gtarwebloem

Vulling

  • 2uien
  • 400gjonge spinazie
  • olijfolie
  • 6eieren
  • 250gmunsterkaas
  • 1tlkomijnpoeder
  • 1mespuntjecayennepeper
  • 2elmelk
  • 1tlkomijnzaadjes

Extra nodig

  • bloem om te bestuiven
  • stenen quichevorm
Geef je waardering
0