Torta Etna

0
Makkelijk

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Taart
Verwarm de oven voor op 150°C. Vet de vorm in met boter en bekleed de vorm met bakpapier. Rooster de amandelen in 10-15 minuten lichtbruin in de oven. Laat ze afkoelen en hak ze vervolgens (maar niet al te fijn). Breek of hak de chocolade in stukken. Laat op laag vuur in een steelpan de boter met de chocolade smelten. Splits de eieren. Klop met een keukenmachine of handmixer in een kom de eiwitten stijf. Klop met een keukenmachine of handmixer in een flinke kom de eidooiers met de suiker lichtgeel en romig. Meng eerst het chocolademengsel door het dooiermengsel. Spatel dan voorzichtig het eiwit door het beslag. Zeef het bakpoeder erboven en spatel dat met de gehakte amandelen door het beslag. Schep het beslag in de vorm en bak 40-50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taart afkoelen.

Chocoladesaus
Hak de chocolade. Verwarm de room in een steelpan, voeg de gehakte chocolade toe en laat het van het vuur af al roerend smelten.

Serveren
Steek voor een portie taart met elke steker een rondje uit de taart. Stapel ze van groot naar klein op elkaar. Strooi er poedersuiker over. Lepel er warme chocoladesaus over. Snijd de vijgen in partjes. Garneer de taartjes met partjes vijg en een aardbei.

Ingredienten

12
Porties

Taart

  • 500 g boter
  • 600 g blanke amandelen
  • 600 g pure chocolade
  • 10 eieren
  • 600 g suiker
  • 7 g bakpoeder

Saus en garnering

  • 200 g pure chocolade
  • 250 ml slagroom
  • poedersuiker
  • 4 vijgencompote
  • 200 g aardbeien

Extra nodig

  • kwast
  • rechthoekige bakvorm ca 24 x 40 cm
  • bakpapier
  • handmixer of keukenmachine
  • zeef
  • stekers van ca 4, 6 en 8 cm doorsnede
  • boter om in te vetten
Geef je waardering
0