Torta di mele

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

10 minuten kooktijd
1 hour and 30 minutes totale tijd

Snijd het brood in stukken. Week het brood circa 20 minuten in de helft van de melk en kneed tot een soort pasta. Vet de taartpan in en knijp het brood uit. Druk het brood op de bodem en tegen de zijkant van de taartpan. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Rasp de helft van de schil van de citroen. Klop de eieren met de rest van de melk, suiker, bloem, rasp van de citroen, vanillemerg en het zout tot een beslag. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil en snijd de appels in dunne partjes. Leg de partjes dakpansgewijs in een cirkel in de taartpan. Schenk het beslag over de appels tot ze onder staan. Bak de taart circa 1 uur tot hij goudbruin en gaar is. Serveer de taart warm of op kamertemperatuur.

Ingredienten

1
Porties

Torta di mele

  • 0.5 stevig brood zonder korst
  • 450 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 1 citroen
  • 75 g suiker
  • 3 eieren
  • 50 g bloem
  • zout
  • 3 appels

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • taartpan
Geef je waardering
2