Tomaten rijstsoep

11
Makkelijk
Tomaten rijstsoep

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de grill in de oven voor op de hoogste stand.

Basis voor de soep

  • Kook 1 liter water in de waterkoker of in een pan.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de aubergine in kleine blokjes.
  • Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de aubergine toe en bak circa 3 minuten mee.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en roer ze stuk.
  • Schenk het gekookte water bij de tomaten en breng aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook circa 10 minuten mee.

Stokbroodje kruidenkaas

  • Schep de helft van de ricotta in een kom.
  • Hak de kruiden, houd de helft van de basilicum apart, en meng ze met de de ricotta.
  • Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Snijd het stokbrood in tweeën, en halveer ieder stuk in de lengte.
  • Besprenkel met olijfolie en grill het stokbrood in de oven in circa 5 minuten goudbruin.
  • Smeer de kruidenkaas op het stokbrood.

De tomaten rijstsoep

  • Neem de pan soep van het vuur.
  • Roer de resterende basilicum door de soep.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep in 4 kommen en verdeel de resterende ricotta en een scheutje olijfolie over de soep. Serveer met het stokbrood met kruidenkaas.

Ingredienten

4
Personen

Tomaten rijstsoep

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • olijfolie om in te bakken
  • 800 g gepelde tomaten
  • 125 g witte rijst
  • 250 g ricotta
  • 0.25 bosje bieslook
  • 0.5 bosje basilicum
  • 0.25 bosje peterselie
  • 0.5 citroen
  • 1 stokbrood
Tomaten rijstsoep
Geef je waardering
11