Tilburgers met roze juincompote

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Tilburgers
Pel en snijd de knoflook fijn. Meng in een kom het gehakt met de knoflook, basterdsuiker en het paneermeel goed door elkaar. Maak er met vochtige handen hamburgers van en reken op 1 hamburger per persoon. Spray de hamburgers in met olijfolie voor warm gebruik en gril ze in de grillpan in circa 10 minuten gaar.

Roze juincompote
Pel de rode uien en snijd ze met behulp van een Chinese mandoline in hele dunne ringen. Mix de mosterd, azijn, suiker en zonnebloemolie met de staafmixer door elkaar. Voeg de uienringen toe en marineer ze minimaal 30 minuten. Hoe langer de uienringen marineren, hoe lekkerder ze worden.

Schrobbel-barbecuesaus
Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie om in te bakken in een pan en fruit de ui en knoflook. Blus af met de kruidenbitter en voeg de tomatenketchup, azijn, worcestersaus, suiker, sambal en kummel toe. Kook circa 1 minuut en breng op maak met een beetje zout en versgemalen peper. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus.

Roze bietenmayonaise
Snijd de gekookte rode biet in stukjes en maal met de staafmixer door de mayonaise.

Brabantse Tilburgers
Verwarm een grillpan voor. Pel de knoflook. Halveer de broodjes en besprenkel ze met olie. Rooster de ze krokant in de grillpan en wrijf ze in met knoflook. Snijd de komkommer in plakjes. Gril de burgers in de grillpan goudbruin en gaar.

Serveren
Leg de burgers op de broodjes en voeg de uiencompote, plakjes komkommer en gebakken uitjes toe en serveer met een van de twee sauzen.

Ingredienten

4
Personen

Hamburgers

  • 1 teentje knoflook
  • 400 g rundergehakt
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 20 g paneermeel
  • olijfolie spray cucina

Roze juincompote

  • 2 rode uien
  • 2 el grove mosterd
  • 200 ml rode wijnazijn
  • 100 g suiker
  • 300 ml zonnebloemolie

Roze bietenmayonaise

  • 3 el mayonaise
  • 1 gekookte rode biet

Schrobbel-barbecuesaus

  • 1 kleine ui
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 200 ml Tilburgse kruidenbitter
  • 400 ml tomatenketchup
  • 30 ml witte wijnazijn
  • 1 el worcestersaus
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 1 el sambal
  • 1 tl kummel

Tilburgers

  • 1 teentje knoflook
  • 4 hamburgerbroodjes
  • olijfolie
  • 1 komkommer
  • 2 el gebakken uitjes

Extra nodig

  • grillpan
  • mandoline
  • staafmixer
Geef je waardering
1