Thaise curry met zalm & zalmburgers

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Thaise curry met zalm

Schil en snijd de aardappels in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Breng in een pan water met een beetje zout aan de kook. kook de aardappelblokjes in circa 5 minuten beetgaar en giet af.

Dop en snijd de sperziebonen doormidden.

Verhit een scheutje olie in een wok. Bak hierin de currypasta circa 1 minuut.

Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.

Snijd de zalm in gelijke blokjes. Voeg de zalm samen met de aardappelblokjes toe in de pan en kook circa 3 minuten.

Voeg de sperziebonen toe en laat nog circa 3 minuten meekoken met het deksel op de pan.

Halveer de limoen en pers het sap eruit. Breng de curry op smaak met limoensap, vissaus, sojasaus en de basterdsuiker.

 

 

Zalmburgers

Snijd de zalm fijn en meng met de currypasta. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Hak de cashewnoten fijn en verkruimel de beschuiten. Meng het geheel tot een paneermeel. Gebruik hier eventueel een staafmixer met een bakje voor.

Splits de eieren en klop het eiwit los in een schaaltje.

Vorm burgers van het zalmmengsel. Haal deze door het eiwit en daarna door het paneermeel.

Verhit een scheutje olie in de pan en bak de burgers om en om in circa 8 minuten gaar.

Meng de mayonaise, yoghurt en sambal tot een sausje.

Schaaf de komkommer in dunne linten.

Snijd de broodjes doormidden en bestrijk met de saus. Leg hier de komkommerlinten en de zalmburger op en dek af met de bovenkant. Gebruik de eventuele overgebleven saus en komkommer om een salade te maken.

 

Ingredienten

4
Personen

Thaise curry met zalm

  • 800 g vastkokende aardappels
  • 600 g sperziebonen
  • 6 el Thaise groene currypasta
  • 800 ml kokosmelk
  • 600 g zalm
  • 1 limoen
  • 2 el vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 1.5 el bruine basterdsuiker

Zalmburgers

  • 600 g zalm
  • 4 tl currypasta
  • 60 g cashewnoten
  • 4 beschuiten
  • 3 eieren
  • 3 el mayonaise
  • 6 el yoghurt
  • 2 tl sambal
  • 1 komkommer
  • 4 hamburgerbroodjes

Extra nodig

  • wok
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • kaasschaaf of mandoline
  • staafmixer met bijbehorend bakje
Geef je waardering
6