Texmex cornbread

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

35 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de bakvorm in met boter en bestuif met bloem. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Meng bloem met het bakpoeder, cajunkruiden, suiker, een beetje zout en maïsmeel. Meng in een andere kom de eieren, olie, melk en ahornsiroop. Meng het bloemmengsel en het eimengsel tot een glad beslag.

Rasp de cheddar en voeg samen met de maïs en spek toe. Verdeel het beslag in de bakvorm. Bak het cornbread in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat het cornbread afkoelen en haal uit de vorm.

Ingredienten

6
Personen

Cornbread

  • 150 g spekblokjes
  • 160 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 1 el cajunkruiden
  • 25 g suiker
  • 140 g maïsmeel of polenta
  • 2 eieren
  • 55 g maïsolie
  • 130 g melk
  • 50 g ahornsiroop
  • 215 g maïskorrels
  • 75 g cheddar

Extra nodig

  • 1 taartpan of cajunpan
  • boter om in te vetten
  • bloem om te bestuiven
  • keukenpapier
Geef je waardering
3