Texas meatballs met gepofte ui

12
Makkelijk
Texas meatballs met gepofte ui

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Groente poffen

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Was de aardappels en snijd ze over de lengte in maar niet helemaal door.
  • Pel en snijd de helft van de knoflook fijn. Verdeel de knoflook over de aardappels en voeg een scheutje olijfolie toe.
  • Verpak de aardappels per stuk in aluminiumfolie.
  • Snijd de onderkant en bovenkant van de witte uien, zet ze alle vier op een stuk bakpapier en sla een stuk aluminiumfolie om de uien heen. Pof ze met de aardappels in circa 30 minuten gaar in de oven.

Texas meatballs

  • Kneed het ei, paprikapoeder, komijn, zout en peper door het gehakt. Vorm er kleine balletjes van, druk ze een beetje plat en bestrijk de balletjes met olie.
  • Verhit een grillpan en gril de gehaktballetjes om en om.
  • Pel en snipper de rode uien. Pel en hak de resterende knoflook fijn.
  • Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Verhit olie in een pan en fruit de rode uien, knoflook en peper circa 1 minuut.
  • Voeg de gepureerde tomaten en cacao toe en breng aan de kook. 
  • Voeg de gehaktballetjes en de maïskolven toe en stoof in circa 15 minuten gaar.

 Serveren

  • Serveer de Texas meatballs met de gepofte ui en aardappel. Schep een lepel crème fraîche over elke aardappel.

Ingredienten

4
Personen

Texas meatballs met gepofte ui

  • 4 grote aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 4 witte uien
  • 1 ei
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 400 g rundergehakt
  • 3 rode uien
  • 1 rode peper
  • zonnebloemolie
  • 400 g gepureerde tomaten
  • 1 tl cacaopoeder
  • 400 g voorgekookte minimaïskolven
  • 4 el crème fraîche
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • bakpapier
Texas meatballs met gepofte ui
Geef je waardering
12