

Ingredienten
Piepkuiken
- 200 ml mirin
- 200 ml Japanse sojasaus
- 200 ml saké
- 100 g bruine basterdsuiker
- 20 g geraspte Granny Smith
- 100 g gemberwortel
- 1 piepkuiken (uitgebeend)
Prei
- 1 prei
- arachideolie
- 1 limoen
Gefrituurde shiitakes
- 10 shiitakes
- 200 g tempurameel
- ijskoud water
- 1 eiwit
- 1 lente-ui
- 1 chilipeper
- 50 g geroosterd sesamzaad
Bereidingswijze
Dit gerecht maakte Mark in aflevering 19 van The Chefs' Line Nederland.
Piepkuiken
Vermeng de mirin, soja, sake en basterdsuiker voor de terriyakesaus en rasp er de appel en gember door. Reduceer de teriyakisaus tot ⅓ van de hoeveelheid. Marineer hierin de vleeskant van het piepkuiken. Snij de dijen in met een scherp mes en marineer in de teriyaki. Rijg aan spiesen en hang boven de barbecue. Bak dan op de huid en glaceer met de teriyakisaus.
Prei
Snij de prei in ruitvorm en bak deze kort aan in een scheutje olie. Blus af met limoensap.
Tempura van shiitakes
Leng tempurameel aan met ijskoud water tot een beslag. Klop het eiwit op en spatel door het beslag. Haal de shiitakes door het tempurabeslag en frituur ze op 180°C.
Garnering
Snij voor de garnering de lente-ui en chilipeper heel fijn en spoel met koud water. Presenteer de gerechten samen op een bord.