Teriyaki van piepkuiken, shiitake tempura, gember en appel

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Dit gerecht maakte Mark in aflevering 19 van The Chefs' Line Nederland. 

Piepkuiken

Vermeng de mirin, soja, sake en basterdsuiker voor de terriyakesaus en rasp er de appel en gember door. Reduceer de teriyakisaus tot ⅓ van de hoeveelheid. Marineer hierin de vleeskant van het piepkuiken. Snij de dijen in met een scherp mes en marineer in de teriyaki. Rijg aan spiesen en hang boven de barbecue. Bak dan op de huid en glaceer met de teriyakisaus.

Prei

Snij de prei in ruitvorm en bak deze kort aan in een scheutje olie. Blus af met limoensap.

Tempura van shiitakes

Leng tempurameel aan met ijskoud water tot een beslag. Klop het eiwit op en spatel door het beslag. Haal de shiitakes door het tempurabeslag en frituur ze op 180°C.

Garnering

Snij voor de garnering de lente-ui en chilipeper heel fijn en spoel met koud water. Presenteer de gerechten samen op een bord.

Ingredienten

2
Personen

Piepkuiken

  • 200 ml mirin
  • 200 ml Japanse sojasaus
  • 200 ml saké
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 20 g geraspte Granny Smith
  • 100 g gemberwortel
  • 1 piepkuiken (uitgebeend)

Prei

  • 1 prei
  • arachideolie
  • 1 limoen

Gefrituurde shiitakes

  • 10 shiitakes
  • 200 g tempurameel
  • ijskoud water
  • 1 eiwit

  • 1 lente-ui
  • 1 chilipeper
  • 50 g geroosterd sesamzaad
Geef je waardering
2