Teppanyaki makreel en Indiase avocadosalade

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Peperolie
Schenk de rijstolie in een pan. Snijd de peper klein en voeg toe aan de olie. Verwarm de olie tot circa 100 ºC en laat circa 15 minuten staan, zodat de peper zijn smaak af kan geven. Zeef de olie en verwarm vervolgens naar circa 180 ºC. Houd de olie warm voor later.

Salade
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pluk en hak de munt en koriander. Meng alle ingrediënten tot een salade en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Makreel
Verhit de teppanyaki-plaat op de hoogste temperatuur. Bestrijk de makreelfilets met de koude zonnebloemolie en leg ze met het vel naar boven op de teppanyaki-plaat. Bak de filets circa 2 minuten. Schep een lepel van de hete rijst-peperolie op het vel zodat deze ook gebakken wordt.

Serveren
Verdeel de avocadosalade over de borden en leg de makreel erbij.

Tip: Heb je geen teppanyaki-plaat? Gebruik dan gewoon een koekenpan.

Ingredienten

4
Personen

Peperolie

  • 200 ml rijstolie
  • 1 rode peper

Salade

  • 2 avocado's
  • 0.5 bos munt
  • 0.5 bos koriander
  • 100 g diepvrieserwten
  • 2 el crème fraîche

Makreel

  • 2 el zonnebloemolie
  • 8 makreelfilets

Extra nodig

  • teppanyaki-plaat
Geef je waardering
7