Taugétortilla

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Schil en snijd de aardappels in plakken van circa 1 centimeter dik. Kook ze in een pan met water en een beetje zout in circa 10 minuten gaar en giet ze af. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de aardappels in circa 8 minuten goudbruin. Voeg de spekreepjes toe en bak circa 3 minuten mee. Pel en snipper de ui. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in kleine stukjes. Voeg de ui en de peper toe aan de aardappels en fruit circa 1 minuut mee. Voeg op het laatste moment de taugé toe en roer goed door. Kluts de eieren in een kom los met de melk. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schenk het eimengsel in de pan. Leg een bord op de pan en bak de tortilla in circa 7 minuten aan de onderkant bruin. Draai de tortilla om met behulp van het bord en bak de andere kant in circa 5 minuten goudbruin. Meng de veldsla met een scheutje olijfolie extra vierge. Snijd de tortilla in punten en verdeel de veldsla erover.

Ingredienten

4
Personen

Taugétortilla

  • 350 g vastkokende aardappels
  • olijfolie om in te bakken
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 200 g taugé
  • 6 eieren
  • 75 ml melk
  • 75 g veldsla
  • olijfolie extra vierge
Geef je waardering
0