The Taste of Cooking: Polenta

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

120 minuten totale tijd

Gebakken polenta en ‘Scrambled egg polenta’ met snoekbaars, gegrilde sla, gepofte mini aubergines, geroosterde sjalot, veldsla-waterkers crème

Polenta

Breng de kippenbouillon aan de kook.

Voeg de polenta geleidelijk toe onder voortdurend roeren met een hittebestendige spatel of houten pollepel.

Blijf vooral in het begin krachtig roeren zodat er geen klontjes vormen.

Blijf daarna regelmatig roeren zodat ze niet aanbakt.

Kook de polenta circa 30 minuten.

De polenta is gaar als ze van de wand van de pan los laat.

Roer de boter er door. En vervolgens de Parmezaanse kaas en citroenrasp.

Breng op smaak met zeezout en peper.

Giet het mengsel in een vierkante vorm bekleed met vetvrij papier en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast.

Veldsla-waterkers crème

Breng de room met de bouillon aan de kook in een brede pan.

Voeg waterkers en veldsla toe en verwarm kort.

Pureer in de blender tot een gladde crème.

Voeg gekookte aardappel toe tot het ‘zalvig’ wordt.

Breng op smaak met kruidenmosterd, zeezout en zwarte peper uit de molen.

Bewaar in de koelkast.

Aubergine

Verpak de mini aubergines in aluminiumfolie en pof ze bij 175ºC in circa 30 minuten gaar.

Laat iets afkoelen tot ze hanteerbaar zijn.

Halveer  de aubergines en lepel het vruchtvlees er uit.

Geroosterde sjalot

Halveer de sjalotten. Bak ze op laag vuur in een koekenpan met koolzaadolie tot ze geroosterd bruin zijn en gaar van binnen.

Little gem

Halveer de little gem over de lengte, laat de voet heel.

Spoel ze voorzichtig af onder koud water en dep goed droog op keukenpapier.

Bestrijk ze royaal met olijfolie.

Scrambled egg polenta

Verwarm de room in een sauteuse, verkruimel er de polenta bij en roer glad.

Voeg de eieren toe, blijf roeren op laag vuur tot het ei is gestold.

Snoekbaars

Verhit een koekenpan met olijfolie.

Snijd de filet in vieren en bak ze op de huid krokant en gaar op middel vuur

Eindbereiding

Snijd vierkanten en steek cirkels uit de polenta. En bak in een koekenpan met een scheutje olijfolie goudgeel.

Verhit een grillpan en leg de little gem op de gesneden kant in de pan.

Grill ze circa 3 minuten op middelhoog vuur.

Vorm van de scrambled egg polenta een quenelle

Presenter met sjalot, veldsla-waterkerscrem, olijven, cherry tomaten en aubergine

Ingredienten

4
Personen

Gegrilde polenta

  • 500 ml kippenbouillon
  • 125 g polenta
  • 50 g roomboter
  • 50 g geraspte Paramzaanse kaas
  • 1 citroen
  • zout
  • versgemalen peper

Veldsla-waterkerscrème

  • 2 kruimige aardappels
  • 100 ml slagroom
  • 50 ml groentebouillon
  • 100 g waterkers
  • 100 g veldsla
  • 2 tl groene kruidenmosterd
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Overig

  • 4 witte mini aubergines
  • zwart zeezout (Hawaii)
  • 8 banaansjalotten
  • 1 scheut koolzaadolie
  • 2 kropjes little gem
  • olijfolie
  • 100 ml room
  • 1 ei
  • 200 g snoekbaarsfilet

Garneren

  • 8 cherrytomaatjes
  • 12 Taggiasche olijven
Geef je waardering
0