The Taste of Cooking: Broccoli

0
Gemiddeld
The Taste of Cooking: Broccoli

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Knapperige broccoli met ansjovis vinaigrette, geroosterde amandel en mozzarella, broccolimousse met bundelzwammen

Broccolimousse; blancheer de broccoli en geschilde steel beetgaar in gezouten kokend water. Pureer in de blender met warme kippenbouillon. Week intussen de gelatine in koud water knijp de blaadjes goed uit. Breng de slagroom tegen de kook, los van het vuur af de gelatine hier in op. Voeg de room bij de broccolipuree in de blender en meng goed. Schenk alles door een fijn mazige zeef. Giet in een siffon / kidde, draai er twee patronen op en laat minstens 30 minuten staan.

Ansjovisvinagrette; rasp de limoen en pers de limoen uit. Meng de eidooiers met de mosterd, limoensap en rasp in de blender op de lage stand. Voeg gembersiroop, bouillon en ansjovis toe. Laat de blender op de middelhoge stand ‘draaien’ en schenk geleidelijk aan, in een dun straaltje de druivenpitolie erbij tot de vinaigrette gaat binden. Breng op smaak met iets zout.

Amandelen; rooster de amandelen in een koekenpan of in de oven bij 175º C goudbruin.

Knapperige broccoli; maak de broccoli schoon. Verdeel de broccoli in middelgrote roosjes en stoom of blancheer ze beetgaar in circa 3-4 minuten. Laat ze schrikken in ijskoud water. Droog ze op keukenpapier.

Bak de bundelzwammen circa 2 minuten in een koekenpan met plantaardige olie.

Eindbereiding / presentatie
Verdeel de broccoliroosjes over het bord, leper er de ansjovisvinaigrette over, verdeel de mozzarella in stukken en leg er bij. Spuit de broccolimousse er naast presenteer met bundelzwammen en druivenpitolie.

Ingredienten

4
Personen

Broccolimousse

  • 200 g broccoli
  • 200 ml kippenbouillon
  • 100 ml slagroom
  • 3 g gelatine

Knapperige broccoli

  • 400 g broccoli
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 2 buffelmozzarella
  • 250 g bundel of -beukenzwammen

Ansjovis vinaigrette

  • 2 eidooiers
  • 1 tl mosterd
  • 1 limoen
  • 1 el gembersiroop
  • 500 ml groentebouillon
  • 4 ansjovisfilets op olie
  • 250 ml druivenpitolie
Geef je waardering
0