The Taste of Cooking: Aubergine

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Baba ganouch met gemarineerde ansjovis en buffelmozzarella

  • Halveer de olijven, snij de aubergine in plakken en snij de sjalot grof. Rasp en pers de halve limoen uit.
  • Prik de aubergines in met een sate prikker
  • Smeer ze in met olijfolie en pof ze circa 45 minuten in de oven op 200 ºC
  • Bak de plakken aubergine goudbruin met de sjalot en blus af met de azijn en de bouillon. Voeg de tijm toe en laat rustig smoren
  • Pluk de munt en pureer ze fijn in de vijzel en voeg olijfolie toe zodat er mooie muntolie ontstaat
  • Schraap de gepofte aubergines leeg n snijd het vruchtvlees grof.
  • Verwarm een pan en fruit een gesneden knoflook teen met het komijnpoeder.
  • Voeg de aubergine pulp toe bak even kort zodat het overtollige vocht verdampt.
  • Meng de tahin en wat limoenrasp en sap door de aubergine en maak op smaak met zout 
  • Roer er de zure room en de peterselie erdoorheen 
  • Dresseer het geheel op een lang bord en breek de mozzarella erover en leg de ansjovis en oliiven er speels omheen

Gegrilde aubergine opgerold met tonijnsalade, Parmaham, kalf en Pecorino

  • Laat de tonijn uitlekken, spoel de kappertjes af en was de sla. Snijd de bladpeterselie grof voor 2 eetlepels.
  • Snijd de aubergines over de lengte in gelijkmatige plakken van halve cm dik. Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie, bestrooi licht met zout en leg ze naast elkaar in een enkele laag op een groot bord. Leg er een vel plastic folie op en dan weer een laag aubergine plakken. Dek af met plastic folie, zet een gewicht op de plakken (een paar blikken bijvoorbeeld) en laat ze 30 minuten zo staan. Op deze manier wordt het vruchtvlees van de aubergine zacht en kun je de plakken beter grillen.
  • Verhit een grilpan (zonder olie!) en grill de plakken aubergine in 3-4 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Verhit boter in een koekenpan en bak de medallions om en om goudbruin en rose
  • Meng de tonijn met mayonaise, zure room, kappertjes en peterselie en breng op smaak met zwarte peper uit de molen.
  • Leg een plak Parmaham en wat gemengde sla op elke aubergineplak, schep er een eetlepel tonijn op. Snijd de medallions in dunne plakken en leg ze op de tonijn salade. Rol de plak over de breedte op.
  • Schaaf met een dunschiller flinters van een stuk harde Pecorino en verdeel over de auberginerolletjes

 

Ingredienten

4
Personen

Baba ganouch

  • 2 aubergines
  • 1 bosje munt
  • 1 el Taggiasche olijven
  • 100 g gemarineerde ansjovis
  • 150 g buffelmozzarella
  • 1 kleine aubergine
  • olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 2 el sherryazijn
  • 100 ml vleesbouillon
  • 3 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 2 el tahin
  • 0.5 limoen

Aubergine rolletjes

  • 2 kleine aubergines
  • 100 ml olijfolie
  • 200 g tonijn op olie
  • 1 el mayonaise
  • 3 el zure room
  • 1 el kappertjes
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 10 kleine plakken dun gesneden Parmaham
  • 2 kalfsmedallions a 100 g
  • 50 g rucola of veldsla of frissé
Geef je waardering
0