Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
65 minuten totale tijd

Tarte tatin
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Verwarm een pan en karamelliseer de suiker beetje bij beetje tot de suiker lichtbruin is.
Schenk de karamel in de taartvormpjes. Hak de tijm fijn en bestrooi de karamel ermee.

Schil de groene en witte asperges rondom en snijd circa 2 centimeter van de uiteindes. Snijd de asperges vervolgens in schuine stukjes van circa 3 centimeter.
Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak de asperges circa 3 minuten en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de asperges over de karamel.

Rol het bladerdeeg licht uit, tot de plak rondom een centimeter groter is dan de taartvorm. Steek het deeg uit zodat de plak iets groter is dan de taartvorm.
Splits het ei. Klop de dooier los met een beetje water. Smeer het bladerdeeg hier lichtjes mee in en prik er vervolgens gaatjes in met een vork. Leg het deeg over de asperges en bak de tarte tatin in circa 20 minuten gaar.
Keer de taartjes voorzichtig om als ze uit de oven komen.

Vis
Portioneer de vis.
Verhit een scheut olijfolie en een klein klontje boter in een koekenpan en bak de vis in circa 5 minuten om en om goudbruin. Laat vervolgens nog circa 4 minuten in de pan doorgaren met het vuur uit. Verwarm intussen een kleine koekenpan en rooster de amandelen in circa 3 minuten goudbruin.

Serveren 
Serveer de vis samen met de geroosterde amandelen en de tarte tatin ernaast.

 

Ingredienten

4
Personen

Tarte tatin

  • 300 g suiker
  • 2 takjes tijm
  • 1 bos groene asperges
  • 4 witte asperges
  • olijfolie
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei

Vis

  • 700 g schelvisfilet of heekfilet
  • olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 100 g geschaafde amandelen

Extra nodig

  • 4 kleine taartvormpjes
  • steker of kom
Geef je waardering
5