Tarte Tatin à la Bocuse

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Dit gerecht maakte Tom in aflevering 2 van The Chefs' Line Nederland.

Kleur de suiker in de pan tot donkere karamel, blus af met de boter en Calvados. Voeg de zest van 1 sinaasappel toe en verdeel over 4 aluminium bakjes. Bewaar de pan.

Schil 4 appels en haal de klokhuizen eruit. Steek 1 appel uit met de appelboor en vul de andere 4 daar mee. Bak de appels ongeveer 40 minuten op 145°C. Zet de schillen en klokhuizen van de appels onder water in de pan waarin de karamel is gemaakt en kook in tot een siroop.

Maak een deeg van boter, bloem en suiker en voeg een ei toe. Laat het deeg rusten en koelen. Rol daarna met een roller het deeg uit en steek vormpjes van appelgrootte. Leg op een bakplaat en bak gaar in ongeveer 20 minuten op 170°C.

Serveer de appels met een bol vanille ijs.

Ingredienten

4
Personen

Appel in karamel

  • 5 Elstar appels
  • 100 g suiker
  • 40 g boter
  • 20 g calvados
  • Sinaasappelzest

Deeg

  • 100 g boter
  • 100 g poedersuiker
  • 300 g bloem
  • 1 ei
  • snufje zout

Extra nodig

  • 4 bollen vanille ijs
Geef je waardering
3