Tarte fine taille

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
70 minuten totale tijd
Worteltjestaart
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil en rasp de wortels. Klop de eieren met de suiker en de olie luchtig in de keukenmachine. Meng de bloem met het bakpoeder en het kaneelpoeder en spatel door de eiermassa. Rasp de schil van de citroen. Halveer de citroen en voeg het sap van een halve citroen toe aan het beslag. Spatel de geraspte wortel erdoor. Vet de taartpan in en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel het wortelbeslag over de taartpan. Bak de worteltjestaart in circa 30 minuten gaar en laat afkoelen.

Topping
Roer de ricotta met de agavesiroop glad. Verdeel de topping over de afgekoelde worteltjestaart.

Worteltjes
Tourneer de worteltjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de worteltjes in circa 4 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken en verdeel over de ricotta.


Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Weight Watchers
Per persoon 5 ProPoints waarden (de taart is voor 10 personen)



De maat van de koffielepel in dit recept komt overeen met de maat van een
theelepel bij 24Kitchen (5 gram).

Ingredienten

1
Porties

Worteltjestaart

  • 3 grote wortels
  • 2 eieren
  • 60 g suiker
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 130 g bloem
  • 10 g bakpoeder
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 1 citroen

Topping

  • 250 g ricotta
  • 3 el Agavesiroop

Worteljes

  • 8 bospeentjes

Extra nodig

  • rasp
  • keukenmachine
  • boter om in te vetten
  • taartpan van 24 cm doorsnede
  • tourneermesje
Geef je waardering
2