De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tahoe goreng en mama jansens tahoekoekjes

Laat je verrassen door dit heerlijke vegetarische gerecht met tahoe uit de Indische keuken!

35 MIN
Tahoe goreng en mama Jansens tahoekoekjes

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Tahoe goreng
Verwarm de frituurpan voor op 180 °C. Snijd de tahoe in blokjes van 1 centimeter, frituur ze rondom goudbruin en laat ze afkoelen. Snijd de pepers door en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de peper fijn. Pel en hak de knoflook. Maal de gula djawa, pinda’s, ketjap, de helft van de peper, azijn, knoflook en water. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd de komkommer in schuine plakken. Leg de blokjes tahoe langs de rand van een schaal. Verdeel in het midden de taugé en de komkommer. Verdeel daarover de saus, de overige peper en de gebakken uitjes.

Mama Jansens tahoekoekjes
Verwarm de frituurpan voor op 180 °C. Prak de tahoe fijn en druk op een zeef het vocht eruit. Snijd 5 centimeter van het wit van de prei fijn. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Pluk de bladselderij en hak fijn. Meng de tahoe met de prei, ui, knoflook en bladselderij. Meng het ei en de bloem erdoor, zodat je een mooie bal kunt vormen. Vorm ballen ter grootte van een pingpongbal en druk ze plat tot kleine burgertjes. Frituur de burgertjes goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met een beetje zout en peper. Je kunt de koekjes zowel warm als koud eten.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker