Tabouleh met meloengazpacho

10
Gemiddeld
Tabouleh met meloengazpacho

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Tabouleh

Kook 300 ml water. Doe de couscous met de specerijen en wat zout in een kom. Overgiet de couscous met het kokende water, zodat het ruimschoots onderstaat. Sluit af met een deksel of bord. Laat 10 minuten staan.

Hak de peterselie en een beetje dille. Meng dit door de afgekoelde couscous en breng op smaak met wat olijfolie en een beetje limoensap.

Ceviche

Fileer de zeebaars en haal de graten uit de filet. Verwijder het vel en snijd de zeebaars in schuine plakken.

Pers de limoen, citroen en sinaasappel uit. Meng al het sap met wat zout en de witte wijnazijn.

Laat de plakjes zeebaars circa 10 minuten in het sap marineren. Haal de vis uit de marinade en leg het op een bord. Bestrooi met chilipoeder en zout en sprenkel er wat olijfolie over.
 

Meloengazpacho

Halveer en ontpit de meloen. Snijd de pompoen in vier parten en snijd de schil eraf.

Schil en rasp de gember en kurkuma. Pers de limoen uit.

Pureer het meloenvlees in een blender samen met de gember, kurkuma, een snufje komijn, limoensap, scheutje witte wijnazijn en olijfolie. Breng op smaak met de piment en zout.

Serveren

Presenteer de meloengazpacho met de ceviche en tabouleh.

Ingredienten

4
Personen

Voor de tabouleh

  • 150 g couscous
  • 0.5 el kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • zout
  • 0,5 bosje bladpeterselie
  • 0,5 bosje dille
  • olijfolie
  • 0,5 limoen

Voor de ceviche

  • 1 zeebaars à 500 g (vraag evt. de visboer deze te fileren voor je)
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • zout
  • 20 ml witte wijnazijn
  • 1 tl piment d’espelete (of een andere pimentsoort)
  • olijfolie

Voor de meloengazpacho

  • 1 Cantaloupe meloen
  • 1 stukje gember
  • 2 stukjes verse kurkuma
  • 1 limoen
  • snuf komijnpoeder
  • 20 ml witte wijnazijn
  • 60 ml olijfolie
  • 1 tl piment d’espelette (of een andere pimentsoort)
  • zout

Extra nodig

  • fileermes
  • blender
Tabouleh met meloengazpacho
Geef je waardering
10