Taartje van maïspuree en gegrilde kip uit Zuid-Amerika

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd
Korstbakje
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de quichevormen in met olie of boter. Bekleed elke vorm met een vel bladerdeeg en snijd het overtollig deeg langs de rand af. Prik de bodem in met een vork en bedek de bodem met bakpapier. Leg er een laagje bakbonen op en bak het bladerdeeg circa 20 minuten blind in de oven. Laat de bodem afkoelen en verwijder de bakbonen en bakpapier.

Vulling
Kook de maïskolven in circa 20 minuten gaar in een pan met ruim water en suiker. Laat de kolven afkoelen en ris dan met een mes de maïskorrels van de kolf. Snijd de rode peper grof. Pluk de peterselie. Maal in een keukenmachine de maïs, rode peper en peterselie met scheutje water fijn. Verwarm een grill of grillpan. Smeer de kip in met olie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de kip aan beide kanten circa 5 minuten. Laat de kip afkoelen en snijd dan in dunne reepjes. Schil de papaja en halveer de papaja in de lengte. Verwijder de pitten met een lepel en snijd de papaja in plakken. Schep wat honing over de papaja en hussel door elkaar.

Serveren
Verdeel eerst het maïsmengsel over de korstbakjes en vervolgens de kipreepjes. Serveer de papaja ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Taartje van maïspuree en gegrilde kip

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 maïskolven
  • 2 el suiker
  • 0.5 rode peper
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 4 kippendijen zonder bot
  • 1 scheutje olie
  • 1 rijpe papaja
  • 1 el honing

Extra nodig

  • 4 kleine quichevormen
  • ongekookte peulvruchten of bakbonen
  • bakpapier
  • keukenmachine
  • olie om in te vetten
  • grill of grillpan
Geef je waardering
3