Bereiding
Verwarm voor de tosti de grill van de oven.
Rasp de Gruyère kaas. Pel de uien en snipper de helft hiervan. Snij de rest van de uien in dunne ringen. Snij de helft van de tomaten in plakken en de andere helft in parten.
Smelt voor de bechamelsaus 1 eetlepel boter in een sauspan. Fruit de gesnipperde ui zonder dat het verkleurt. Voeg de bloem toe en gaar kort. Voeg de groentebouillon en de kookroom toe. Kook al roerend met een garde enkele tellen door. Breng de bechamelsaus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Zet de saus apart tot gebruik.
Beleg de helft van de boterhammen met Gruyèrekaas, hou 7 eetlepels kaas achter. Verdeel de plakjes tomaat erover en leg de andere boterham erop. Besmeer de tosti aan beiden kanten met boter. Bak de tosti’s in een anti-aanbakpan aan beide kanten goudbruin. Je kunt ook een tosti-ijzer gebruiken. Leg de tosti’s op een ovenbestendig bord of bakplaat.
Bak in een koekenpan met wat boter de eieren met zachte dooier. Leg de gebakken eieren op de tosti. Verdeel de bechamelsaus en 6 el geraspte kaas over de tosti. Gratineer de bechamelsaus in de oven circa 5 minuten tot de saus goudbruin kleurt.
Snij de little gem in parten en verdeel over een ruime schaal met daarop de ui, partjes tomaten en de resterende Gruyère. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Serveer de Sunny side up tosti met de salade.
Meld je aan en praat mee