Stoof met zeevruchten en knoflookbrood

5
Makkelijk
Stoof met zeevruchten en knoflookbrood

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd twee derde van de knoflook fijn.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Rasp de sinaasappel.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit de ui circa 3 minuten. Voeg de helft van de rode peper, rasp van de sinaasappel, saffraan en knoflook toe en roerbak circa 2 minuten.
  • Voeg de tijm, bouillonblokje, witte wijn en tomatenblokjes toe en laat de saus circa 10 minuten koken. Voeg eventueel wat water toe als de stoof te dik wordt.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn.
  • Pel en pers de resterende knoflook.
  • Meng voor de kruidenboter in een kommetje de boter met de peterselie, knoflook en resterende rode peper. Breng op smaak met een beetje zout.
  • Maak inkepingen in de ciabatta door de ciabatta in plakken te snijden, zonder de plak helemaal door te snijden.
  • Smeer de kruidenboter in de inkepingen en verpak het brood in aluminiumfolie. Bak het brood circa 8 minuten in de oven.
  • Roer de spinazie en de gemengde zeevruchten door de stoof en verwarm circa 5 minuten goed door.

Serveren:

  • Verdeel de stoof over borden. Serveer met het knoflookbrood.

Ingredienten

4
Personen

Stoof met zeevruchten en knoflookbrood

  • 1 ui
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 sinaasappel
  • 0.05 g saffraan
  • 0.5 bosje tijm
  • 0.5 kippenbouillonblokje
  • 200 ml witte wijn
  • 800 g tomatenblokjes
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 100 g zachte boter
  • 1 ciabatta
  • 300 g spinazie
  • 300 g gemengde zeevruchten

Extra nodig

  • rasp
  • aluminiumfolie
Stoof met zeevruchten en knoflookbrood
Geef je waardering
5