Biscuit
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Smelt de boter en splits de eieren. Klop
de eiwitten tot stijve pieken en voeg in gedeeltes de helft van de suiker toe.
Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig.
Spatel de eidooiers samen met de bloem en de boter door het eiwit. Vet de
bakvorm in en bekleed met bakpapier. Vouw van aluminiumfolie een baan van circa
10 cm breed. Leg deze baan rondom in de bakvorm, zodat er een verhoging van de
vorm ontstaat en vet de folie in. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak het
biscuit in circa 35 minuten gaar. Haal het biscuit uit de oven en laat
afkoelen. Halveer het biscuit horizontaal.
Frambozencrème
Houd een scheutje frambozenpuree achter en breng de rest samen met de melk
aan de kook. Roer de eidooiers met de suiker en het achtergehouden scheutje
frambozenpuree los. Roer de bloem erdoor. Meng de warme frambozenmelk door het
eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de frambozenbanketbakkersroom
aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Spoel een bakplaatje af met
koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie
afkoelen.
Roer de boter met poedersuiker luchtig, voeg de frambozenbanketbakkersroom toe en roer tot een luchtige frambozencrème. Bestrijk 1 plak biscuit met de frambozenjam en verdeel daarover een dunne laag frambozencrème. Leg de biscuitplakken op elkaar. Zet de taart in de koelkast totdat de slagroom klaar is.
Slagroom
Klop de slagroom met de suiker stijf. Bestrijk de taart rondom met een
dunne laag slagroom. Schep de rest van de slagroom in een spuitzak met een
gekartelde spuitmond. Vorm met de blauwe bessen en de frambozen de Amerikaanse
vlag op de taart. Spuit tussen de frambozen een baan slagroom.
Laat hier je reactie achter