Stars and Stripes cake

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
120 minuten totale tijd

Biscuit
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
 Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten tot stijve pieken en voeg in gedeeltes de helft van de suiker toe. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Spatel de eidooiers samen met de bloem en de boter door het eiwit. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Vouw van aluminiumfolie een baan van circa 10 cm breed. Leg deze baan rondom in de bakvorm, zodat er een verhoging van de vorm ontstaat en vet de folie in. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak het biscuit in circa 35 minuten gaar. Haal het biscuit uit de oven en laat afkoelen. Halveer het biscuit horizontaal. 

Frambozencrème
Houd een scheutje frambozenpuree achter en breng de rest samen met de melk aan de kook. Roer de eidooiers met de suiker en het achtergehouden scheutje frambozenpuree los. Roer de bloem erdoor. Meng de warme frambozenmelk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de frambozenbanketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Roer de boter met poedersuiker luchtig, voeg de frambozenbanketbakkersroom toe en roer tot een luchtige frambozencrème. Bestrijk 1 plak biscuit met de frambozenjam en verdeel daarover een dunne laag frambozencrème. Leg de biscuitplakken op elkaar. Zet de taart in de koelkast totdat de slagroom klaar is.

Slagroom
Klop de slagroom met de suiker stijf. Bestrijk de taart rondom met een dunne laag slagroom. Schep de rest van de slagroom in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Vorm met de blauwe bessen en de frambozen de Amerikaanse vlag op de taart. Spuit tussen de frambozen een baan slagroom. 

Ingredienten

1
Porties

Biscuit

  • 180 g roomboter
  • 12 eieren
  • 350 g suiker
  • 300 g bloem

Frambozencrème

  • 120 ml frambozenpuree
  • 130 ml melk
  • 50 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 el bloem
  • 250 g zachte roomboter
  • 60 g poedersuiker
  • 200 g frambozenjam

Slagroom

  • 1 l slagroom
  • 100 g suiker

Topping

  • 300 g frambozen
  • 200 g blauwe bessen

Extra nodig

  • rechthoekige kartelvorm van 30x20 cm
  • bakpapier
  • aluminiumfolie
  • plasticfolie
  • spuitzak met een gekarteld spuitmondje
Geef je waardering
3